Το Βήμα- Δημόσια παρουσίαση του πλούσιου και ενδιαφέροντος από κάθε πλευρά Προσωπικού Αρχείου του Ψηφιακού Αποθετηρίου του Πρώην Πρωθυπουργού, που φιλοξενεί το Πολιτικό Αρχείο του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη

6/5/2015

Ο Κ. Σημίτης είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός ο οποίος παρέδωσε το προσωπικό του αρχείο, γεμάτο από ιστορικά στοιχεία, στο Γενικά Αρχεία του Κράτους. Ουδείς άλλος πρωθυπουργός έπραξε παρόμοιο και για τον κ. Σημίτη πρέπει να υπάρχει αρχείο για να έχουν πρόσβαση και οι απλοί πολίτες, αλλά και οι κυβερνώντες συνείδηση της ιστορίας τους, της δουλειάς και των αγώνων που έχουν γίνει για να φτάσουμε σ΄ένα αποτέλεσμα. «Δεν γίνεται αυτό, δεν μπορεί να γίνει αυτό, δεν είναι επιστημονικό, να αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη η ιστορία», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Βρισκόμαστε σε μία ακραία κατάσταση και εκφράζω την ελπίδα ότι θα την ξεπεράσουμε και θα επέλθει συμφωνία».

Σε μια γεμάτη αίθουσα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (από στελέχη του ΠαΣοΚ, αλλά και υπουργούς επί κυβερνήσεων Κ. Σημίτη), έγινε η δημόσια παρουσίαση του πλούσιου και ενδιαφέροντος από κάθε πλευρά προσωπικού αρχείου του ψηφιακού αποθετηρίου του πρώην πρωθυπουργού, που φιλοξενεί το πολιτικό αρχείο του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη, Πρόεδρος του οποίου είναι η κυρία Δάφνη Σημίτη. Το αρχείο περιλαμβάνει τα πάντα, ακόμα και τα περίφημα μπλοκάκια του, όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, τα μπλοκάκια που κατέγραφε την πολιτική του δράση, τις επαφές του, τις συνομιλίες του με προέδρους κυβερνήσεων και αρχηγούς κρατών, ακόμα και τις οδηγίες που έδινε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=701505

    Ίδρυμα Κωνσταντίν​ου Σημίτη © 2008 . mods by netsupport