Το Αρχείο Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη στα openarchives.gr του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης

Στην προσπάθεια του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη για τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του και την καλύτερη εξυπηρέτηση της κοινότητας των χρηστών του, το Αρχείο Σημίτη πλέον έχει ενταχθεί στα openarchives του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Το openarchives.gr είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή πύλη αναζήτησης και πλοήγησης σε έγκριτο ελληνικό ψηφιακό περιεχόμενο επιστήμης και πολιτισμού.

Μέσω αυτής της πλατφόρμας, το Αρχείο Ιδρύματος Κ. Σημίτη αποκτά: υψηλότερα ποσοστά εντοπισμού του περιεχομένου του από τις καθιερωμένες μηχανές αναζήτησης, μεγαλύτερη διάχυση των δεδομένων του στα πλέον διαδεδομένα κανάλια χρήσης, δυνατότητα συνδυασμού του περιεχομένου με  άλλο συναφές περιεχόμενο και ενεργό συμμετοχή σε ένα μεγάλο δίκτυο καινοτομίας της γνώσης.

Υπενθυμίζεται σχετικά, ότι το Ψηφιακό Αποθετήριο του πολιτικού αρχείου του Ιδρύματος Κ. Σημίτη υλοποιήθηκε και φιλοξενείται από το ΕΚΤ – στη συνέχεια των συνεργασιών που πραγματοποιεί το ΕΚΤ, με φορείς που διαθέτουν περιεχόμενο χρήσιμο για την πραγματοποίηση της πρωτογενούς έρευνας.

Η υπηρεσία openarchives.gr εξάλλου, δημιουργήθηκε από το ΕΚΤ στο πλαίσιο της θεσμικής αρμοδιότητάς του – που αναφέρεται στην υποστήριξη της συλλογής, της τεκμηρίωσης και της διάθεσης της επιστημονικής και πολιτιστικής ψηφιακής παραγωγής της χώρας. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι, να προσφέρει στους χρήστες ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης στο έγκριτο ψηφιακό περιεχόμενο της χώρας.

    Ίδρυμα Κωνσταντίν​ου Σημίτη © 2008 . mods by netsupport